SPLOŠNI POGOJI SPLETNE TRGOVINE IN SPLETNE STRANI WWW.PERFECTGIFT.SI

1. Veljavnost in uporaba splošnih pogojev

Splošni pogoji spletne trgovine in spletne strani Center Invest d.o.o. www.perfectgift.si (v nadaljevanju: splošni pogoji) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1),  Splošne uredbe  o varstvu osebnih podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in se nanašajo na delovanje in uporabo spletne trgovine in spletne strani, ki jo upravlja družba Center Invest d.o.o., Kersnikova 19, 3000 Celje, Slovenija, matična številka: 2009056000, davčna številka: SI 24965219 (v nadaljevanju: ponudnik) in sicer na spletnem naslovu:

www.perfectgift.si

(v nadaljevanju: spletna stran)

Splošni pogoji poslovanja so objavljeni na navedenem spletnem mestu in določajo delovanje spletne trgovine, uporabo spletne strani, varstvo osebnih podatkov, urejajo pravna razmerja med ponudnikom in uporabnikom spletne strani ter kupcem proizvodov iz spletne trgovine ter druge pravice in obveznosti ponudnika in uporabnika

Uporabnika spletne trgovine zavezujejo splošni pogoji, veljavni v trenutku uporabe spletnih strani, kupca pa splošni pogoji veljavni v trenutku oddaje naročila za nakup v spletni trgovini. Ob oddaji naročila je uporabnik posebej opozorjen na splošne pogoje in mora pred oddajo naročila izrecno potrditi seznanjenost z vsebino teh splošnih pogojev.

Pojmi navedeni v teh splošnih pogojih pomenijo:

1) »Uporabnik« registriran ali neregistriran obiskovalec spletne strani.

2) »Naročnik« uporabnik, ki preko spletne trgovine ponudnika odda naročilo za nakup izdelkov (v nadaljevanju tudi: artikli ali blago) iz spletne trgovine.

3) »Naročilo« je s strani naročnika oddana ponudba za sklenitev prodajne pogodbe med ponudnikom in naročnikom za nakup izdelkov iz spletne trgovine.

4) »Kupec« je naročnik, katerega naročilo je z elektronskim sporočilom potrjeno s strani ponudnika. S prejemom elektronskega sporočila je sklenjena prodajna pogodba za nakup izdelkov iz spletne trgovine.

2. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v      razumljivem roku),

e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo    davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in    koliko stane kupca odstop od pogodbe,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Podatki o ponudniku:

Center Invest d.o.o.

Kersnikova 19

3000 Celje

 

e-naslov: info@perfectgift.si

tel. št.: +386 3 42 67 188

Matična št.: 2009056000

ID za DDV: SI24965219

Okrožno sodišče Celje št. vpisa: 14037900

 3. Omejitev odgovornosti in uporaba spletne strani

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan, vendar se zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov lahko zgodi, da poslovanje preko spletne trgovine, oziroma dostop do trgovine včasih ni mogoč, zato si ponudnik pridržuje pravico:

- da za določen ali nedoločen čas omeji, popolnoma ali delno ustavi in umakne prodajo nekaterih ali vseh izdelkov iz spletne trgovine,

- da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ali delno ustavi dostop do spletnih strani.

Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb vsebin na spletni strani in teh splošnih pogojev v vsakem trenutku  brez predhodnega obvestila. Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembo splošnih pogojev poslovanja, če še naprej uporablja ponudnikovo spletno stran.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletne strani in vanj vključenih vsebin, oziroma v povezavi s posledicami, ki jih povzročijo informacije oziroma podatki, vsebovani na spletni strani. Ponudnik tudi ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne računalniške viruse ali škodljive programe, ki bi se k uporabnikom prenesli s spletne strani in priporoča, da se uporabniki pred računalniškimi virusi zavarujejo z ustrezno programsko opremo še pred prenosom informacij ali vsebin s spletne strani.

Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitne okvare strojne ali programske opreme uporabnikov spletne strani. Ponudnik ni odgovoren za občasno nedelovanje spletne strani, morebitno netočnost informacij ali morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Ponudnik ali katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletne strani ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na tej spletni strani ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Ponudnik si pridržuje pravico, da uporabnike napoti na druge strani svetovnega spleta, pri čemer ne prevzema nikakršne odgovornosti za vsebino drugih spletnih strani.

Uporabniki lahko vsebino spletne strani ponudnika uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, prepisovanje, razširjanje, objava ali distribucija vsebin iz spletne strani ali njihovih posameznih delov, je brez dovoljenja ponudnika prepovedana.

4. Ponudba izdelkov v spletni trgovini

Izdelki (artikli) v spletni trgovini na spletni strani ponudnika so del ponudbe oziroma proizvodnega programa ponudnika.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe opisov izdelkov in poprave napak pri navajanju podatkov brez predhodnega obvestila. Slike izdelkov so simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja oziroma lastnosti izdelka (zlasti glede velikosti in točne barve izdelka, ki je lahko odvisna tudi od nastavitve uporabnikove programske in strojne opreme s katero dostopa do spletne trgovine).

Garantirano zadovoljstvo (garancija):

Ob nakupu kateregakoli proizvoda kupljenega v spletni trgovini prejmete potrdilo o nakupu (račun). Račun in/ali certifikat je z žigom in podpisom veljavni garancijski list, ki daje garancijo 6 mesecev za jekleni nakit in 1 leto za ure, za vse napake proizvajalca. V primeru, da proizvod kupujete za darilo, dodajte obdarjencu tudi to potrdilo o nakupu!

5. Cene, plačilo in zaloge

Cene objavljene za izdelke v spletni trgovini veljajo izključno za spletno prodajo in se lahko razlikujejo od cen v maloprodajnih poslovnih enotah. Vse cene vključujejo pripadajoči DDV in so izražene v EUR.

Cene nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za nakup izdelkov iz spletne trgovine velja objavljena cena v trenutku oddaje naročila, ki je za ponudnika in uporabnika v primeru potrjenega naročila tudi obvezujoča.

V primeru spremembe cena izdelka v času od oddaje do sprejema naročila, lahko naročnik prejme novo ceno, ali pa naročilo prekliče oziroma odstopi od pogodbe.

Objavljene cene ne vsebujejo stroškov dostave oziroma poštnine, le-ti pa so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko oddajo naročila. Na računu je navedena skupna vrednost izdelkov in strošek poštnine.

Kupci izdelkov iz spletne trgovine imajo na voljo različne načine plačila:

- z gotovino po prevzetju preko dostavne službe Pošte Slovenije d.o.o. – velja le za območje Republike Slovenije,

- z nakazilom na račun Center Invest d.o.o., (po ponudbi/predračunu – velja spletna cena)

- preko PayPal računa

- s kreditno kartico preko PayPal računa (za neregistrirane uporabnike PayPal-a),

Celotna kupnina in stroški dostave so navedeni na računu.

Vse posebne oziroma akcijske ponudbe objavljene na spletni strani veljajo v rokih in po pogojih navedenih ob posebnih oziroma akcijskih ponudbah.

Ponudba velja do razprodaje zalog. Ponudnik si pridržuje pravico do preklica naročila v primeru, da zahtevanega izdelka ni na zalogi. Zaloge artiklov v spletni trgovini ne pomenijo tudi zaloge v maloprodajnih mestih. Informacije o zalogi izdelka na spletni strani so informativne in ne odražajo dejanskega stanja zaloge.

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last ponudnika.

6. Nakup

Nakup v spletni trgovini poteka tako, da uporabnik izbere želeni izdelek s klikom na gumb »dodaj v košarico«.

Uporabnik lahko izbrane izdelke iz košarice odstrani, poveča njihovo količino ali pa preprosto nadaljuje nakup. V naslednji fazi nakupa se uporabniku izpišejo podatki o kupcu in podatki, kamor se bo paket dostavil. Nadalje mora uporabnik izbrati tudi način plačila. V kolikor želi uporabnik k naročilu dodati še kak komentar, ima za to na voljo posebno polje. Na koncu uporabnik potrdi, da se strinja s splošnimi pogoji poslovanja in Pravilnikom o zasebnosti ter nakup zaključi s klikom na gumb "potrdi naročilo in plačilo". V primeru nestrinjanja s temi splošnimi pogoji in Pravilnikom o zasebnosti, oddaja naročila ni možna. Pred oddajo naročila s klikom na gumb »potrdi naročilo in plačilo«, ima uporabnik še enkrat možnost pregledati celotno naročilo, ki vsebuje podatke o izbranih artiklih, njihovi količini in ceni, strošku dostave (poštnine) in davku, torej skupni strošek naročila, in po potrebi naročilo spremeniti.

Po oddaji naročila sistem uporabnika opozori, da je zaključil z nakupom. Uporabnik na elektronski naslov, ki ga je navedel ob naročilu ali registraciji, s strani ponudnika prejme elektronsko sporočilo o oddaji naročila. Oddano naročilo uporabnika v celoti zavezuje.

Ko ponudnik naročilo obdela, prejme uporabnik elektronsko sporočilo o potrditvi naročila in tedaj je med uporabnikom in ponudnikom sklenjena prodajna pogodba za naročene izdelke.

Uporabniku je ob posredovanju potrditvenega sporočila o nakupu izdelkov, posredovana tudi povezava do teh splošnih pogojev poslovanja. Ponudnik uporabniku predlaga, da si jih bodisi natisne ali shrani na primeren trajni nosilec podatkov. Ponudnik v navedenem elektronskem sporočilu obvesti uporabnika o tem, kam lahko pošlje svoje ugovore, pripombe, zahtevke in izjave, uporabnika potrošnika pa pouči tudi o možnosti odstopa od pogodbe.

Ponudnik naročniku po elektronski pošti posreduje tudi vse sprotne informacije o statusu njegovega naročila (datum odpreme, sprememba dobavnega roka, zaključek nakupa,...).

Ob prejemu naročenih izdelkov uporabnik prejme tudi podatke o naročilu v pisni obliki.

Sklenjena prodajna pogodba med uporabnikom in prodajalcem (ponudnikom) ter kopije računov se arhivirajo na sedežu ponudnika.

S potrditvijo nakupa v spletni trgovini ponudnika, izrecno potrjujete:

     da ste stari vsaj 18 let,

     da ste prebrali Splošne pogoje spletne trgovine in spletne strani www.perfectgift.si in Pravilnik o   zasebnosti, ter ste razumeli vsebino določb,

     da ste seznanjeni z določili predpisov s področja varstva potrošnikov in varstva osebnih podatkov,

     da ste podali resnične podatke, s katerimi nam omogočate pravilno izvedbo naročila in dostavo na izbrani naslov ter v nasprotnem primeru prevzemate odgovornost zaradi nepravilne izpolnitve in nastalo škodo,

   da nas boste v primeru ugotovitve kakšnih koli napak pri izvedbi naročila (npr. pisne napake v sporočilu o oddaji ali potrditvi naročila, zlasti napačno naveden naslov dostave ali artikla) ali izdelkih, nemudoma obvestili.

7. Pakiranje in dostava

V času razglašene epidemije lahko pri izdelavi in dobavi naročili prihaja do zamude.

V spletni trgovini lahko izberete kam se naj pošiljka dostavi. Izbere lahko naslov plačnika, ali vpišete drug naslov.

Da bi naročene artikle dostavili karseda hitro, bomo vedno izbrali najbolj optimalno pot. Naročeni izdelki bodo na naslov v Republiki Sloveniji dostavljeni s pomočjo družbe Pošta Slovenije d.o.o., Slomškov trg 10, 2500 Maribor v tujino pa preko družbe Pošta Slovenije d.o.o., Slomškov trg 10, 2500 Maribor  ali drugega ponudnika paketne dostave.

Dostava v Republiki Sloveniji se vrši večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, običajno pa v roku treh delovnih dni. Naročila so običajno odpremljena prvi naslednji delovni dan od potrditve naročila pod pogojem, da je kupnina (razen pri plačilo po povzetju) plačana v celoti. Praviloma se dostave vršijo v dopoldanskih urah, zato je priporočljivo, da uporabnik navede naslov za dostavo, kjer bo dosegljiv v dopoldanskih urah.

V primeru plačila po povzetju se kupcu izdelki izročilo le, če je kupnina plačana v celoti.

Če dostava ni uspešna, oziroma je uporabnik ob času dostave odsoten, mu dostavna služba pusti obvestilo o neuspešnem poskusu dostave, uporabnik pa lahko dostavno službo pokliče in se dogovori za dostavo ali pa paket prevzame v najbližji poslovalnici Pošte Slovenije oziroma drugem ponudniku dostave.

Skupni rok dostave blaga je običajno 4 – 15 delovnih dni pri čemer za dostavo blaga šteje prvi poskus izročitve izdelkov kupcu na naslovu, ki ga je kupec navedel za dostavo. Za izdelke, ki jih v določenem trenutku ni na zalogi, se rok dobave ustrezno podaljša, o čemer bo uporabnik obveščen po elektronski pošti. Če se naročnik ne strinja s spremenjenim rokom dobave, ima v tem primeru pravico takoj odstopiti od naročila oziroma prodajne pogodbe.

V primeru, da je bilo naročenih več izdelkov in je kateri od teh na zalogi, drugi pa niso, bo ponudnik izvedel  delne dobave blaga, tako, da se bodo izdelki kupcu pošiljali glede na razpoložljivost zalog, razen če uporabnik pri oddaji naročila ali kasneje sporoči, da želi prejeti vse izdelke naenkrat. Poštnina se tudi pri delni dobavi za celotno naročilo zaračuna le enkrat, ne glede na količino posameznih dobav.

Škoda nastala kupcu zaradi izgube ali uničenja pošiljke med prevozom, v nobenem primeru ne more preseči vrednosti naročila.

Strošek dostave se izračuna avtomatično ob naročilu blaga in je del končne cene naročila.

Vsakokratna cena dostave je objavljena na povezavi »Poštnina in dostava

Cenik dostave, ki je objavljen na spletni strani se lahko spreminja.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za izgubo pošiljke ali njeno poškodovanje med transportom. Prav tako ne prevzema odgovornosti za izgubo ali poškodovanje proizvoda med vračilom izdelka po pošti. Za poškodbe med transportom odgovarja prevoznik. Če ob prevzemu pošiljke kupec opazi, da je paket fizično poškodovan ali kaže znake odprtja oz. lahko iz drugih znakov sklepa, da je blago v embalaži lahko poškodovano, mora nemudoma sprožiti postopek reklamacije pri prevozniku (Pošta Slovenije d.o.o. oz. drugi ponudniki). Svetujemo, da kupec slika še zaprto poškodovano embalažo in poškodovani izdelek.

 8. Zaščita zasebnosti

V Center Invest d.o.o.. so osebni podatki uporabnikov varni, z njim pa bo ponudnik brezpogojno ravnali v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Vsi osebni podatki, posredovani ob naročilu, bodo služili izključno za potrebe izpolnitve naročil in ostale potrebne izvedbe komunikacije za uspešno poslovanje, razen če uporabnik spletne strani ni posebej privolil v kakršnokoli drugačno obliko obdelave osebnih podatkov.

Le v primeru izrecne privolitve, bomo vaše podatke uporabili tudi za obveščanje o uvedbi novih ali spremembi obstoječih storitev ali produktov, posebnih ponudbah, nagradnih igrah in koristnih informacijah o naših storitvah ali produktih, za pripravo individualne ali vašim navadam prilagojene ponudbe, oziroma drugih marketinških aktivnostih. Navedeno soglasje ni pogoj za izvedbo nakupa v naših poslovalnicah ali spletni trgovini.

Več informacij o varstvu osebnih podatkov, lahko preberete v našem Pravilniku o varstvu zasebnosti.

Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov v spletni trgovini poteka v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Varnost protokola pa zagotavlja družba Entrust, Inc.. Podatki se kodirajo z do 256 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na strežnik prenašajo v za to posebej zaščiteni obliki, ki preprečuje, dostop do posredovanih podatkov.

9. Odstop od pogodbe in vračilo blaga, garancija in stvarne napake

Odstop od pogodbe:

Kupec, ki po zakonu s področja varstva potrošnikov šteje za potrošnika, ima pravico do vračila izdelkov kupljenih v spletni trgovini (odstop od pogodbe) in sicer v roku 14 dni od prevzema izdelkov, ponudnik pa jamči za vračilo kupnine. Ker pa želimo, da imate dovolj časa za odločitev vam v spletni prodajalni Perfect gift omogočamo vračilo v 30 dneh.

Kupec uresniči pravico do odstopa od prodajne pogodbe sklenjene na daljavo tako, da ponudniku v roku 30 dni od dne prevzema izdelkov pisno sporoči, da odstopa od pogodbe (obvestilo o odstopu), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok iz prejšnjega stavka začne teči naslednji dan po datumu prevzema izdelka. Obvestilo o odstopu lahko potrošnik pošlje na naslov ponudnika, in sicer:

- na elektronski naslov: info@perfectgift.si ali

- po pošti na naslov:  Center Invest d.o.o., Kersnikova 19, 3000 Celje z dopisom “Perfect gift”

Za pomoč pri sestavi obvestila o odstopu lahko izpolnite obrazec, ki ga najdete na naslovu:

(obrazec za vračilo blaga) in ga pošljete na naslov ponudnika.

Za dan prevzema izdelkov iz prejšnjega odstavka, od katerega prične teči 30 dnevni rok za odstop od pogodbe, šteje, ko:

   potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad blagom,

   potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad zadnjim kosom blaga, če je predmet pogodbe več kosov blaga, ki jih potrošnik naroči v enem naročilu,

   potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad zadnjo pošiljko ali kosom blaga, če je dostava blaga sestavljena iz več pošiljk ali kosov,

   potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad prvim kosom blaga, če je dostava blaga v določenem obdobju redna.

V primeru da je kupec naročene izdelke že prejel in želi odstopiti od pogodbe, jih je dolžan vrniti ponudniku najpozneje v 30 dneh po oddaji obvestila o odstopu. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 30 dnevnega roka za vračilo. Kupec nosi stroške vračila (pošiljanja) izdelkov. Pošiljko z vrnjenim blagom je treba opremiti z oznako vrednostno in vrniti na naslov ponudnika Center Invest d.o.o., Kersnikova 19, 3000 Celje s pripisom "Perfect gift".

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je blago:

     o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;

 o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;

Kupec, ki odstopi od pogodbe, mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini razen, če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Potrošnik blaga ne sme  uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Po odstopu od pogodbe se na TRR kupca ali drugo plačilno sredstvo, v kolikor kupec to izrecno zahteva, vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se znesek prav tako vrne uporabniku. Celotno prejeto plačilo bo potrošniku vrnjeno na vnaprej dogovorjen način najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe, pod pogojem, da je ponudnik prevzel vrnjeno blago oziroma je kupec predložil dokazila, da je blago poslal nazaj.

Če je kupec prejel neustrezno ali poškodovano blago, lahko le tega vrne v zakonskem roku 30 dni po prejemu blaga, blago pa mora biti pri tem nerabljeno, zapakirano v originalni embalaži in/ali nepoškodovan.

Ob vračilu blaga kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. 

Gotovine v primeru vračil blaga ne izplačujemo.

Stvarne napake:

Ponudnik odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v roku dveh let, odkar je bilo blago izročeno kupcu. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita (obvestilo o napaki).

Obvestilo o napaki lahko kupec ponudniku sporoči:

- na elektronski naslov: info@perfectgift.si ali

- po pošti na naslov:  Center Invest d.o.o., Kersnikova 19, 3000 Celje, s pripisom “Perfect gift”

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda.

Za stvarno napako se šteje:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

- odpravi napako na blagu ali

- blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

- vrne plačani znesek.

Te pravice ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je kupec o stvarni napaki obvestil ponudnika.

 9.1  Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake

Kupec je dolžan artikel, ki ga je ponudniku izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. V primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov, ki ga je kupec navedel za dostavo.

Ponudnik kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter mu sporoči kdaj bo artikel predan Pošti Slovenije d.o.o. oz. drugi dostavni službi.

10. Reševanje sporov

Ponudnik si bo v primeru sporov iz naslova poslovanja spletne trgovine poskušal zadevo rešiti hitro in sporazumno, upoštevaje potrošniško zakonodajo in dobre poslovne običaje.

Kupec ima skladno z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov možnost spletnega izvensodnega reševanja spora na povezavi:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Za spore, ki izvirajo iz naročila storitev spletne trgovine se uporablja slovensko pravo, ne glede na kraj dostave.